Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Financiële dienstverlening / Vermogensbeheerder kiezen: waar moet je op letten?

Vermogensbeheerder kiezen: waar moet je op letten?

Sharing is caring

Het is aantrekkelijk om je vermogen te beleggen met behulp van een vermogensbeheerder. Value beleggen via Ambassadorvermogensbeheer.nl kan bijvoorbeeld veel opleveren. De vraag is alleen: hoe vind je een goede en betrouwbare vermogensbeheerder? In dit artikel leer je de zaken die hier een belangrijke rol in spelen. Dit geeft zekerheid.

 

Waar let je op?

Wat zijn de zaken om op te letten bij deze keuze? In de eerste plaats kijk je naar de AFM-vergunning. Het is belangrijk dat je met een echte vermogensbeheerder te maken hebt. Dit is de enige partij die je ook goed inlicht over het risico. Pas op, want iedereen mag zich vermogensbeheerder noemen, ook zonder vergunning. Ook is het slim om te kijken of de beheerder is aangesloten bij het Kifid. Dit laat jou als belegger net wat sterker staan wanneer er toch iets misgaat. Er is ook nog een DSI waar vermogensbeheerders op basis van integriteit en kundigheid geregistreerd staan. Dit kan dus allemaal van belang zijn. 

 

Wat is het doel van vermogensbeheer?

Een vermogensbeheerder moet met rendement beleggen. Alleen werkt dat wel het best met een analyse van jouw beleggingsdoel. Denk aan beleggen voor later, voor de korte termijn of om een schuld af te lossen. Hoe steekt jouw vermogen in elkaar en wanneer wil je de doelstelling bereikt hebben? Wil je actief of passief beleggen? Welk risico is voor jou geschikt? Wil je een persoonlijke begeleider of kan dit ook online worden verzorgd? Al dit soort zaken zijn van invloed als het gaat om het bereiken van je doel en op welke termijn dit haalbaar is. Het is altijd belangrijk om het doel goed helder te zijn en alles wat je doet en kiest hieraan te spiegelen. Zo ben je zeker van je zaak.

 

Oog op de kosten

Tot slot zijn er de kosten. Die kunnen nogal verschillen per vermogensbeheerder. Ook is er een verschil in kosten tussen actief en passief beleggen. Dat heeft te maken met het aantal transacties, meer handelen betekent dus ook meer kosten. Er zijn indirecte kosten die verwerkt zitten in fondsen en trackers. Dan is het ook nog zo dat de vermogensbeheerder zelf directe kosten in rekening bent. Dit wordt ook wel de beheerfee genoemd. Het is daarnaast zo dat er nog wat andere kosten zijn. Deze kosten hebben allemaal invloed op je rendement. Hoe lager de kosten zijn, hoe beter dit dus voor jou is als belegger.